Muzikanten van het Tango Ensemble

Katrien Karimoen
Katrien Karimoen
Coach / Arrangeur
 

Katrien Karimoen, studeerde piano bij Herman Uhlhorn aan het Utrechts Conservatorium en met Gustavo Beytelmann en Carel Kraayenhof aan het Rotterdams Conservatorium.

Tijdens haar studie op het Conservatorium speelde Katrien Karimoen met de Orquestra Tipica OTRA onder leiding van Leo Vervelde en richtte zij het Sexteto Puñal op met medestudenten.

Als lid van OTRA, Sexteto Puñal en het tango kwartet Tincho, heeft Karimoen gespeeld in tango salons door heel Nederland.

Ienge Frings
Ienge Frings
Piano
 

Ienge studeerde piano bij Sas Bunge aan het Utrechts Conservatorium en daarna bij Hans de Graaf en Ria Groot. Zij geeft privé pianolessen in Amsterdam: www.pianolesopmaatamsterdam.nl Daarnaast speelt zij in het tango trio Con Ganas en vormt zij samen met Cecile van Duinhoven een quatre mains duo.

Dieke van der Velden
Dieke van der Velden
Viool
 
Dieke heeft nog geen verhaal voor de site.
Erik van den Bergh
Erik van den Bergh
Accordeon
 

Erik speelt accordeon sinds zijn 10e levensjaar. Al vrij snel in verenigingsverband, en op latere leeftijd vooral ook in diverse kleine formaties. Belangstelling voor zowel gearrangeerde als geïmproviseerde vormen van "wereldmuziek" met daarin een belangrijke rol voor een balginstrument. Denk bijvoorbeeld aan Klezmer, Balkan en Zuid-Amerikaanse muziek. En natuurlijk aan de Tango! 

Francoise den Hoed
Francoise den Hoed
Zang
 

Ongeveer tien jaar geleden is Francoise begonnen met zingen in een Smartlappenkoor. Na wat omzwervingen is ergens in 2009 bij Tango Trajectina begonnen. Al lijkt het een enorm verschil, de smartlap en de tango liggen erg dicht bij elkaar. Het lief en leed wordt in beide genres goed aangedikt en met veel drama bezongen. Het is slechts de taal die het verschil maakt!

Ze zingt ook nog bij een tango ensemble in Amsterdam. Daarnaast zingt zij in een cabaret trio met de naam Red Delicious!

En sinds kort is zij met Tony Heer een muziekduo begonnen onder de naam: Heer/ den Hoed.

Hans Oerlemans
Hans Oerlemans
Contrabas
 

In 2004 zag ik in de Utrechtse Stadsschouwburg de operita Maria de Buenos Aires (Piazzolla/Ferrer), onder de bezielende leiding van Pablo Ziegler. Dit was mijn eerste kennismaking met de tangocultuur, en voor mij de reden om, na 30 jaar stilte, de gitaar weer op te pakken. Samen met een violist (en af en toe een fluitist) ben ik eigen bewerkingen gaan spelen van muziek van Astor Piazzolla, en inmiddels ook van wat meer klassieke tango’s. Sinds enige tijd speel ik ook contrabas, en ik verzorg nu de lage noten in het orkest.

Raymond Zuurmond
Raymond Zuurmond
Alt-saxofoon/klarinet
 

Raymond Zuurmond is op zijn 15de jaar begonnen met klarinet bij harmonie orkest Voorwaarts uit Zeist. Een aantal jaren daarna is hij overgestapt op alt saxofoon. Hij heeft 7 jaar bij de Blue Line big band uit Zeist gespeeld en bij andere formaties zoals oa. een saxofoon kwartet. In zijn diensttijd heeft hij gespeeld bij het fanfare korps "Bereden Wapens"  van de landmacht. In 2010 is Raymond begonnen bij Tango Trajectina.

Thomas Röckmann
Thomas Röckmann
Viool
 

Thomas heeft nog geen verhaal voor de site.

Vera Baumans
Vera Baumans
Viool
 

Ik speel al heel lang viool en altviool, voornamelijk klassiek zowel in orkestverband als in allerlei kamermuziek ensembles en ik heb jaren in een salonorkest gespeeld. Sinds de oprichting doe ik mee in Tango Trajectina en ik vind het geweldig om naast fanatiek tangodansen dat ik samen met mijn man al een tijd doe nu ook tango muziek te spelen. Het vereist weer een wat andere aanpak dan klassieke muziek en het is heel leuk om in de milongas mensen enthousiast te zien dansen op de muziek die wij maken!

Wieke ter Weijde
Wieke ter Weijde
Viool
 

Lang geleden maakte mijn opa muziek samen met een jonge Katrien. Blijkbaar heb ik veel van hem geërfd, want ik heb zonder dit te weten het ensemble van Katrien uitgekozen. Sinds november 2014 speel ik mee. Ik heb een uitgebreide muzikale achtergrond waaronder een zangstudie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, maar tegenwoordig zing ik vooral nog voor mijn zoontje. In Tango Trajectina speel ik viool. Ik hou van tango vanwege de mooie klanken op viool, de dans en vooral vanwege het ritme. Hoe strakker, hoe beter.

Reiny van Silfhout
Reiny van Silfhout
Viool
 

Ik speel sinds mijn tiende viool. Tot nu toe heb ik vooral klassieke muziek gespeeld, recent in strijkorkest de Jetset uit Culemborg. Tijdens mijn studie heb ik tijdens een workshop een prachtig arrangement van Celos van Piazolla ingestudeerd. Na mijn studie heb ik twee jaar tango gedanst met mijn man. Na twintig jaar zijn we opnieuw gaan dansen. Toen ik op salons een aantal keer live tango muziek hoorde, dacht ik ‘dat wil ik ook’. De uitdaging voor mij is om in het ritme te blijven en toch vrij te spelen. Samen met de andere orkestleden draag ik graag bij aan tangomuziek die mensen in beweging brengt.

Emma Klever
Emma Klever
Viool
 

Sinds mijn 7e speel ik viool. Naast vioolles heb ik altijd in een orkest gespeeld, waar ik veel plezier uit haalde. Eerst het jeugdorkest van muziekschool Fluxus in Zaandam, vervolgens het Neues Wilhelmshavener Sinfonieorchester en daarna studentenorkest Bragi in Groningen. Na mijn verhuizing naar Brussel ben ik bij het Tango Nuevo orkestje o.l.v. Chris Carlier van Muziekacademie Sint-Agatha-Berchem beland. De ritmes en melodieën van tango-muziek (ook de niet-dansbare) vond ik zo leuk, dat ik na mijn verhuizing terug naar Nederland hier graag mee verder wilde! Ik speel daarom met veel plezier verder bij Tango Trajectina.


Created and designed by Pixelsparadise.com
With help of Foundation Framework by ZURB and Flexslider by Madebymufffin

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters
Pixelsparadise.com is not affiliated with by Open Source Matters or the Joomla! Project.